29.08–08.11.2015
MECHELEN

Educatie

CONTOUR vertrekt altijd vanuit een open houding tegenover kunst. Kunst, en meer specifiek bewegend beeld, hoeft niet hermetisch te zijn. Het hoeft niet omschreven te worden met moeilijke woorden, het hoeft niet in een duf museum gepresenteerd te worden. Kunst kan overal zijn: in een stad, in een school, op een televisiescherm.

Tijdens de Biënnale voor Bewegend Beeld verken je vijf locaties in de Mechelse binnenstad waar kunstwerken te zien zijn. Deze locaties hebben vaak een specifieke link met de boodschap die het werk wil vertellen, of de inspiratie die de kunstenaar uit de locatie haalde: een kunstwerk over oorlog in een voormalige bommenschuilkelder, een kunstwerk over utopieën in het Hof van Busleyden waar Thomas More (schrijver van Utopia ooit verkleed), een kunstwerk over migratie in Kazerne Dossin of een kunstwerk over het aards paradijs in de binnentuin van een voormalig godshuis met kapel. Ontdek het tijdens je bezoek aan CONTOUR 7!

We hopen dat deze biënnale zowel voor jou als voor jouw leerlingen een boeiende en bijzondere ervaring wordt. CONTOUR 7 biedt een uitgebreide educatieve map aan voor leerkrachten vanaf de tweede graad secundair onderwijs. Tijdens je schoolbezoek aan de biënnale kan je kiezen voor een rondleiding met gids of kan je de tentoonstelling op eigen houtje bezoeken met je leerlingen aan de hand van opdrachten en suggesties uit de educatieve map.


Download de CONTOUR 7 educatieve map voor leerkrachten