29.08–08.11.2015
MECHELEN

Praktische informatie

OPENINGSUREN

Van zaterdag 29 augustus tot zondag 8 november 2015
Donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag op aanvraag voor groepen en scholen


TICKETS

€10 Standaardtarief
€7 Inwoners van Mechelen / –25 / +60 / werklozen / andersvaliden / groepen vanaf 10 personen
€2 BILL- en UiTpas / ICOM- en IKT-leden / lerarenkaart / studentenkaart tot 25 jaar

Gratis voor kinderen tot 12 jaar


VERKOOPPUNTEN

Startpunt CONTOUR 7
Academie Mechelen
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen

UiT in Mechelen
Hallestraat 2–4–6
2800 Mechelen
T. +32(0)70 22 28 00
E. uit@mechelen.be
W. www.uitinmechelen.be


GEGIDSTE WANDELINGEN

Twee uur langs de hoogtepunten van CONTOUR 7


Taal NL / FR / EN

Aantal 10 tot 20 mensen per gids
Prijs €60 (toegangstickets niet inbegrepen)
Duur Ongeveer 2u


MEDIATOREN

In Cultuurcentrum Mechelen en het Hof van Busleyden kan je met al je vragen terecht bij onze mediatoren: zij zijn continu ter plekke aanwezig om uitleg te geven over de kunstwerken.


NOCTURNES

Speciale nocturnes voor organisaties en bedrijven zijn mogelijk op aanvraag. Reservaties via info@contourmechelen.be of +32(0)15 33 08 01


EDUCATIEVE WERKING

CONTOUR 7 heeft een begeleidende lesmap beschikbaar op maat van hoger secundair onderwijs en hoger onderwijs. Deze kunt u makkelijk terugvinden en valt gratis te downloaden op onze website.


CONTOUR PLUS

Er zijn enkele fijne toeristische arrangementen op maat
van CONTOUR 7 onder de noemer CONTOUR PLUS. Het toegangsticket voor de Biënnale voor Bewegend Beeld levert de volgende voordelige optelsommen op.

CONTOUR + boottocht
op de Dijle: €1 korting
voor een boottocht op de
Dijle op vertoon van je CONTOUR 7-toegangsticket – www.v-zit.be/malinska

CONTOUR + bezoek Sint- Romboutstoren: €2 korting
voor een bezoek aan de Sint- Romboutstoren op vertoon van je CONTOUR 7-toegangsticket – www.visitmechelen.be

CONTOUR + bezoek Kazerne Dossin: €2 korting voor een bezoek aan Kazerne Dossin op vertoon van je CONTOUR 7-toegangsticket – www.kazernedossin.eu

CONTOUR + overnachting Martin’s Patershof: overnachting tegen voordeel- tarief in Martin’s Patershof, een uniek viersterrenhotel in een historische kerk. Voordeeltarief: €139/nacht voor 2 personen (pakket: CONTOUR 7 + overnachting + charmant ontbijtbuffet). Reservaties via mph@martinshotels.com, www.martins-hotels.com of +32(0)15 46 46 46

Meer informatie via info@contourmechelen.be of +32(0)15 33 08 01


CONTOUR BAR

Bij het startpunt van CONTOUR 7 in de Academie Mechelen kan je in de Contourbar terecht voor een drankje. De Biënnale voor Bewegend Beeld neemt er in samenwerking met Interieurkabinet voor de gelegenheid het interieur onder handen. Bij mooi weer kan je genieten van een drankje op het gelegenheidsterras. Bij slecht weer biedt de Contourbar voldoende alternatieven. Zo zijn er de One Minute Film awards: jongeren tot 22 jaar kunnen deel worden van de Biënnale door een filmpje van één minuut in te zenden.


CONTOUR APP

Hoewel verloren lopen in Mechelen best een aangename ervaring is, kunnen de bezoekers van CONTOUR 7 op hun lauweren rusten. In samenwerking met de opleiding Interactive Multimedia Design aan de Thomas More-hogeschool is er namelijk een smartphone- applicatie die je vlotjes langs het parcours gidst. Deze kan je tijdens het lessen van je dorst in de Contourbar meteen op je smartphone laden dankzij de gratis wifi-verbinding.

Downloaden via app.contour7.be


TOTALE KIJKTIJD

De totale kijktijd van CONTOUR 7 bedraagt een viertal uren, inclusief wandeltijd. Je kan dus makkelijk de Biënnale voor Bewegend Beeld op een halve dag bezoeken. Zo blijft er tijd over om de adresjes van Meer in Mechelen te bezoeken.